slider2

Dezvoltare durabila
o responsabilitate asumata

slider1

Dezvoltare durabila in sectorul de constructii

Zementwerk LAFARGE

Patronatul din industria cimentului
si altor produse minerale pentru
constructii din Romania

Mesajul presedintelui

Patronatul din industria cimentului si altor produse minerale pentru constructii din Romania

MESAJUL PRESEDINTELUI

In numele societatilor comerciale membre ale CIROM , al Consiliului de Conducere si al meu personal, imi revine placuta ocazie de a va invita sa vizitati pagina noastra de web www.cirom.ro, pentru a lua la cunostiinta despre prezenta noastra in peisajul economic si social al Romaniei, despre preocuparile organizatiei noastre si despre preocuparile si interesele comune ale membrilor CIROM, pe care suntem datori sa le sustinem, promovam si aparam.

CIROM, ca organizatie profesionala, non-profit, a militat si actionat inca de la infiintarea sa in anul 1991, pentru asigurarea unui climat favorabil dezvoltarii societatilor comerciale membre, prin realizarea unui sistem legislativ coerent si predictibil, o fiscalitate redusa si un dialog transparent cu institutiile statului. In relatiile cu partenerii sociali, CIROM a aplicat cu consecventa principiile respectului reciproc, al dialogului si colaborarii, pragmatismului si transparentei.

Respectand cadrul legal existent si in concordanta cu prevedeile Statutului sau, CIROM a sprijinit in permanenta libertatea de actiune a societatilor comerciale membre, sustine si incurajeaza toate initiativele si programele de dezvoltare ale membrilor sai, urmarind eficientizarea activitatilor, modernizarea proceselor de productie, sanatatea si securitatea in munca, protectia mediului.

Pentru CIROM si societatile comerciale membre, cele trei linii directoare ale dezvoltarii durabile, cresterea economica, asigurarea protectiei mediului si responsabilitatea sociala, sunt obiective esentiale si prioritare ale activitatii. Realizarea acestor obiective este asigurata prin implementarea unor ample programe de investitii, derulate dupa privatizarea integrala a societatilor si cu deosebire in ultimii 4-5 ani.

Investitiile realizate si cele in derulare au avut drept scop, modernizarea tehnologiilor existente, automatizarea proceselor de fabricatie, asigurarea protectiei mediului, conservarea resurselor naturale, dezvoltarea responsabilitatii sociale si implicit a respectului fata de comunitate.

Unul dintre cele mai dinamice domenii economice si care a inregistrat in ultimii 4-5 ani un ritm de dezvoltare deosebit, il reprezinta industria cimentului din Romania.
Pe langa asigurarea in continuare, a unei calitati superioare a cimenturilor aflate in productie, lansarea unor noi produse, o preocupare actuala a producatorilor de ciment este cresterea capacitatilor de productie si chiar realizarea de noi capacitati de productie.
Initiativele si tendintele de dezvoltare care se manifesta pe piata cimentului din Romania sunt in concordanta deplina cu realizarile si preocuparile ce se inregistreaza pe plan european si mondial in acest domeniu.

Initiativele si investitiile ce se realizeaza in prezent sunt exemple elocvente pentru modul de abordare si realizare a dezvoltarii durabile:
– Co-procesarea deseurilor (valorificare materiala si energetica)
– Realizarea de noi cimenturi compozite cu efecte in reducerea emisiilor de gaze cu efect desera
– Reducerea factorului de clincher
– Cresterea eficientei energetice
– Investitii de mediu (filtre de praf performante, arzatoare cu emisii scazute de NOx, programe de reabilitare a carierelor, echipamente de monitorizare continua a emisiilor,

Ca un rezultat firesc al activitatilor complexe si responsabile desfasurate, societatile comerciale membre au obtinut certificarea Sistemelor de Management Integrat privind Calitatea (conform ISO 9001:2000); Protectia mediului (conform ISO 14001:2004); si Sanatate si securitate in munca (conform OHSAS 1800:2004). Aceasta tripla certificare constituie garantia unei recunoasteri de catre organisme independente autorizate, a profesionalismului, respectului fata de mediu si responsabilitatii sociale a membrilor CIROM.

Mihai Rohan
Presedinte CIROM

CIROM va invita sa urmariti filmul

“Idei de luat la drum”

CIROM va invita sa va alaturatii dezbaterii pe Constructii Durabile, acces#and link-ul: www.theconcreteinitiative.eu

Contact

Str. Barbu Vacarescu nr. 80, etaj 2, sector 2, Bucuresti

Telefon: + 40 21 230 01 50

Fax: + 40 21 230 01 50

Email: office@cirom.ro

Website: www.cirom.ro