BENEFICIILE BETONULUI

SOCIETATE

 

BETONUL PERMITE CONSTRUIREA DE LOCUINȚE ȘI INFRASTRUCTURĂ SIGURE, ACCESIBILE ȘI DURABILE

 

Betonul oferă fundația necesară pentru un mediu construit sigur și durabil  și soluții pentru provocările sociale, cum ar fi cele provocate de creșterea gradului de urbanizare.

 

Accesibilitatea, flexibilitatea și eficiența sa energetică fac din beton un material preferat pentru infrastructură, de exemplu spitale, școli, clădiri publice și infrastructura de transport.

 

Betonul poate fi turnat practic în orice formă sau model, ceea ce oferă libertate în proiectare și o varietate de aplicații aproape infinită.

 

ECONOMIE

 

CONSTRUIREA CU BETON FACILITEAZĂ CREȘTEREA ECONOMICĂ, INOVAȚIILE ȘI CREAREA DE LOCURI DE MUNCĂ

 

Fiind un pilon central al sectorului construcțiilor, betonul este un motor al creșterii economice, cu un efect de multiplicare unic asupra creării locurilor de muncă și activității economice.

 

Betonul este principalul catalizator al construcțiilor moderne, oferind proprietăți multiple și unice, flexibilitate și un raport bun calitate-preț.

 

Betonul reprezintă o activitate economică locală la nivelul întregului lanț valoric, fiind profund ancorat în economiile locale. Este un produs local pentru o piață locală.

 

MEDIU

 

BETONUL OFERĂ O PERFORMANȚĂ OPTIMĂ PE ÎNTREAGA DURATĂ A CICLULUI DE VIAȚĂ

 

Betonul absoarbe fluctuațiile de temperatură (prin masa sa termică), ceea ce reduce consumul de energie în clădiri.

 

Datorită utilizării combustibililor alternativi și a produselor secundare din alte sectoare și datorită reciclării la finalul ciclului de viață, betonul este o parte integrantă a economiei circulare.

 

Prin reabilitarea carierelor, industria betonului contribuie la crearea unor puncte de biodiversitate și ecosisteme locale protejate

 

 

 

 

Contact

Str. Barbu Văcărescu nr. 80, etaj 2, sector 2, București

Call Now Button