slider2

Dezvoltare durabila
o responsabilitate asumata

slider1

Dezvoltare durabila in sectorul de constructii

Zementwerk LAFARGE

Patronatul din industria cimentului
si altor produse minerale pentru
constructii din Romania

Schimbari climatice -managementul emisiilor de CO2

Patronatul din industria cimentului si altor produse minerale pentru constructii din Romania

UN PARIU CASTIGAT PENTRU INDUSTRIA CIMENTULUI !

Schimbarile climatice pentru care sunt considerate responsabile in cea mai mare masura, activitatile umane, se afla in prezent, mai mult ca oricand, in atentia tuturor factorilor de decizie, a publicului larg, a tuturor celor care isi dau seama ca viitorul va fi cel pe care il construim acum – sau nu va fi deloc.

Odata cu aderarea la Uniunea Europeana, industria romaneasca a trebuit sa faca fata exigentelor impuse de conformarea cu legislatia privind emisiile de gaze cu efect de sera si in mod special, socului implementarii rapide a Schemei de Comercializare a Emisiilor de Gaze cu Efect de Sera. Fiecarei instalatii incluse in schema, ii sunt alocate un numar de certificate de emisie, care trebuie sa acopere emisiile de CO2 monitorizate si verificate independent, diferenta intre alocari si cantitatea efectiv emisa putand sa fie tranzactionata pe piata.

Industria cimentului din Romania a participat activ la toate etapele de consultare legate de implementarea legislatiei, cum ar fi: realizarea Planului National de Alocare, metodologia de monitorizare a emisiilor, procedura de acreditare a verificatorilor.

Desi timpul a fost foarte scurt si dificulatile apreciabile, industria cimentului a incheiat cu succes primul an al participarii la Schema Europeana de Comercializare a Emisiilor de Gaze cu Efect de Sera si este pregatita sa faca fata provocarii reprezentate de perioada 2008-2012 si post Kyoto.

 

Contact

Str. Barbu Vacarescu nr. 80, etaj 2, sector 2, Bucuresti

Telefon: + 40 21 230 01 50

Fax: + 40 21 230 01 50

Email: office@cirom.ro

Website: www.cirom.ro