Lianti Hidraulici Speciali

Patronatul din industria cimentului si altor produse minerale pentru constructii din Romania

Liantii Hidraulici Speciali sunt combinatii complexe standardizate sau nestandardizate de compusi hidraulici activi, latent hidraulici, puzzolane naturale sau artificiale, materiale inerte, etc.,produse cu echipamente/instalatii speciale de amestec.


1.Lianti Hidraulici Rutieri, conform SR ENV 13282/2002

Sunt lianti hidraulici speciali produsi in fabrica, livrati gata de utilizare, cu proprietati specifice adaptate straturilor de baza si de fundatie pentru drumuri si cai ferate, straturilor de forma, stabilizarii si tratarii solului.


TIPURI DE LIANTI HIDRAULICI RUTIERI PRODUSI DE INDUSTRIA CIMENTULUI DIN
ROMÂNIA:

  • HRB 12.5
  • HRB 22.5E
  • HRB 32.5E

Liantii Hidraulici  Rutieri se utilizeaza pentru:

a. stabilizarea materialelor necoezive folosite la executia straturilor rutiere, cu precadere la straturile de fundatie si la straturile de baza ce intra în componenta sistemelor rutiere rigide si nerigide pentru drumuri (autostrazi, drumuri noi de clasa tehnica I-V,largirea si reabilitarea
drumurilor existente de clasa tehnica I-V, platforme pentru parcari, benzi de incadrare si acostamente) si aeroporturi (piste de decolare si aterizare, parcare avioane,cai de rulare, hangare).

b.reciclarea imbracamintilor bituminoase prin tehnologia de reciclare la rece.

2. Lianti Hidraulici Speciali pentru tratarea materialelor coezive

Este o gama de lianti fabricati dintr-un amestec de compusi hidraulici, clincher de ciment Portland si var calcic in conformitate cu standardele in vigoare, cu aplicabilitate directa in imbunatatirea si stabilizarea pamanturilor naturale coezive  la realizarea paturilor de fundare si a umpluturilor din alcatuirea terasamentelor precum si a  straturilor de forma din alcatuirea complexelor rutiere la categorii variate de lucrari: constructii civile, industriale si agrozootehnice, drumuri, cai ferate, porturi, aeroporturi,lucrari de etanseizare.

Tratarea pamanturilor coezive cu lianti hidraulici speciali se realizeaza pentru:

a. imbunatatirea terenurilor cu rezistente mecanice reduse (pamanturi sensibile la umezire, compresibile, mlastinoase,etc.)

b.consolidarea  terenurilor de fundare;

c.cresterea si uniformizarea capacitatii portante la nivelul patului drumului;

d.impiedicarea contaminarii cu pamant a straturilor de fundatie;

3.Lianti Hidraulici Speciali pentru tratarea deseurilor

 Aceasta   gama   de   lianti  hidraulici  speciali  se  utilizeaza  la  stabilizarea  si  solidificarea  deseurilor: cenusi, soluri poluate si a altor deseuri industriale.

CIROM va invita sa urmariti filmul

„Idei de luat la drum”

CIROM va invita sa va alaturatii dezbaterii pe Constructii Durabile, accesand link-ul: www.theconcreteinitiative.eu

Contact

Str. Barbu Vacarescu nr. 80, etaj 2, sector 2, Bucuresti

Telefon: + 40 21 230 01 50

Fax: + 40 21 230 01 50

Email: office@cirom.ro

Website: www.cirom.ro

Call Now Button